Menü Bezárás

Teljes kiőrlésű búzaliszt

A teljes kiőrlésű búzaliszt a magbelső mellett a búza megtisztított héját is tartalmazza, így élettanilag fontos hatással rendelkezik, a reform étkezés kiegészítője. A belőle készült kenyerek, péksütemények hosszan szívódnak fel a szervezetben, így telítettségérzetet okozva késleltetik az éhségérzetet.

Graham-búzaliszt

Az elnevezését Graham amerikai orvos nevéből kapta, hasonlóan a teljes kiőrlésű búzaliszthez, tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, azonban a szemcsemérete nagyobb, így a benne lévő szénhidrát lassabban szívódik fel. Különösen ajánlott az emésztési zavarokban szenvedő betegek részére.

Étkezési búzacsíra

A búzacsíra kiváló étrendi hatású, B vitaminban gazdag és csíraolajban különösen gazdag. Antioxidáns hatású és a sejthártyát védő E vitamint is jelentős mértékben tartalmaz. Salátákhoz, müzlik alapanyagául, cukrászatokban és édességiparban ízletes és egészséges töltelékek elkészítésére ajánljuk.

Étkezési búzakorpa

Élelmi rostokban gazdag étrend kiegészítő, mely a fogyókúrás és diétás étrendeken kívül felhasználható nagyüzemi termékek előállításához is. Használatával jót teszünk anyagcserefolyamatainknak, ásványi anyag és vitamin tartalmuk magas, közétkeztetésben, müzlik alapanyagaként is kedvelt alapanyag.